Archive for November, 2012

questions about chiness religion?

Thursday, November 1st, 2012

2
Marks: 1
According to the traditional story, Laozi wrote down his teachings only because
Choose one answer.
a. a border guard would not let him pass until he did so.
b. his students and disciples begged him.
c. a request came from Confucius.
d. he needed money.

TE (De) is a value for both Confucianists and Taoists. It refers to _____
Choose one answer.
a. the Way
b. Virtue,
c. Honesty, loyalty
d. The Superior Person

4
Marks: 1
The Confucian classic that is used for telling the future is called the
Choose one answer.
a. Winter Chronicles
b. Meng-Tzu
c. I Ching
d. Book of Ying

5
Marks: 1
Confucius thought the most important relationship was
Choose one answer.
a. ruler-subject.
b. husband-wife
c. father-son.
d. friend-friend.

Confucianism has always been accepted as the leading philosophy of China.
Choose one answer.
a. true
b. false

Confucius thought that people basically
Choose one answer.
a. needed strict guidelines
b. great warriors
c. were naturally good and should be left alone
d. in touch with nature

8 / choose answer
Marks: 1
In the painting "The Vinegar Tasters", Buddha, Lao Tzu and Confucius are pictured. The painting describes their basic views of life.
This world is filled with attachments and desires that led to suffering.
The more man interfered with the natural order of things, the more out of balance the world became. Man needs to be in harmony with nature and then life will be sweet.
The present was out of step with the past and that the world would be a much better place if there were strict rules.

By his teachings, Confucius hope to
Choose one answer.
a. make a break with the past and focus China on the future
b. produce virtuous people and create a harmonious society
c. counter the influence of Buddhism in China
d. bring people closer to Heaven

hsiao (xiao)
Choose one answer.
a. Being a cultured person
b. Filial piety
c. Sacrifice performed to frighten evil spirits
d. The Eternal Way

11
Marks: 1
The Taoist idea of wu wei refers to
Choose one answer.
a. non-learning
b. non-teaching
c. non-retaining
d. non-striving, non-action

12
Marks: 1
The Confucian virtue of wen refers to
Choose one answer.
a. propriety, ritual
b. culture
c. filial piety
d. benevolence

13
Marks: 1
Yin and Yang
Choose one answer.
a. the two great forces, active and passive, darkness and light
b. the mandate of heaven
c. the two most important books of the Confucian cannon
d. a Chinese restaurant on Rt. 46

Chinese Religion Test – Attempt 1
Top of Form 1
Page:(Previous)123456789101112131415(Next)

14
Marks: 1
The Taoists think that if one abandons desires for material things, one will
Choose one answer.
a. die.
b. be reborn to a better life.
c. unite with the Tao
d. graduate early

Bottom of Form 1
The second most commonly translated book after the Bible is ______
Choose one answer.
a. The Analects of Confucius
b. The Tao Te Ching
c. The Book of Songs
d. The Mussar

1. a
2. b
3. c
4. c
5. b
6. a
7. b
8. b
9. c
10. d
11. a
12. c
13. b

Who Would You Hire to Protect You from Beatrix Kiddo–The Bride From Kill Bill?

Thursday, November 1st, 2012

Who Would You Hire to Protect You from Beatrix Kiddo–The Bride From Kill Bill?
She is a ruthless, evil, and bloodthirsty killer from Kill Bill 1 and 2-skilled in unarmed combat as well as an expert with various weapons including the Samurai Sword. Which of these great heroes would you summon to protect you life and defeat the "Black Mamba"?

1. Billy Jack-ex-Green Beret hero of the Vietnam War, master of Hapkido and skilled marksman;

2. The Transporter-Frank Martin-former special forces operative from an undisclosed country also a deadly martial artist and marksman and maybe the greatest special operations car driver in the world;

3. Jason Bourne-the best former assassin of the American CIA with top notch fighting and shooting skills but unlike Beatrix handicapped by having a conscience.

4. Karl Kolchak-fearless investigative reporter who has gone mano a mano with vampires, zombies, werewolves, ghosts and witches and come out the winner;

5. Kato-the intrepid bodyguard of the Green Hornet, master of Chinese Kung-Fu, throwing stars and the nunchuks;

6. Leon the Professional-NYC’s top hitman, a cunning and resourceful adversary especially deadly with firearms.

7. Connor McCloud-Immortal Scottish swordsman who also welds the deadly Samurai Sword whose had many more sword fights in his lifetimes than Beatrix has in hers-and he survived them all.

Leon